Geen bloed is goed - innestellingsbloeding

Wat is een innestellingsbloeding?
Als het bevruchte eitje innestelt in de baarmoeder, komt daar soms een beetje bloed bij vrij. Meestal is dat een tot twee weken na de eisprong. Je kunt daarbij een klein beetje bloed in je onderbroek aantreffen, dat wordt een innestellingsbloeding genoemd.

Dus als ik ongesteld word kan het ook een innestellingsbloeding zijn en kan ik toch nog zwanger zijn?
Innestellingsbloedingen komen niet zo vaak voor en meestal gaat het dan ook om weinig bloed. Als je gewoon ongesteld word kun je er dus vrijwel zeker van zijn dat je niet zwanger bent. Sorry.

Maar als ik veel minder bloed verlies dan normaal bij een menstruatie zou het dus een innestellingsbloeding kunnen zijn?
In theorie wel ja. Maar vergeet niet dat na het stoppen met de pil of het verwijderen van bijvoorbeeld een koperspiraaltje je menstruaties heel anders kunnen verlopen en dus bijvoorbeeld ook veel minder heftig kunnen zijn dan je gewend bent. Een test doen is eigenlijk het enige dat zekerheid geeft, maar geef jezelf niet teveel hoop. Een menstruatie is meestal gewoon een menstruatie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik heb op 17 jan. ongesteld geweest. Op 7 febr. heb ik een klein beetje bloed gevonden in mijn slipje. Tot nu toe nog altijd niet ongesteld geweest. Zwanger of niet.

Anoniem zei

Ik heb 13-10-2008 te horen gekregen dat ik een vroege miskraam gehad heb en mijn baarmoeder weer schoon was bloeding was toen ook al gestopt.
1 week later getest en hcg was uit mijn lichaam.
29-10-2008 begon ik met tijdens afvegen na toiletbezoek minimaal bruin bloed mee te vegen.
2 dagen later werd dit wat meer maar nog niet om over naar huis te schrijven bij wijze van spreken een half maandverbandje per dag nodig.
na 2 dagen werd het weer als de eerste 2 dagen en nu is het gestopt.
Kan dit innestelingbloeding zijn of is dit normaal voor een eerste menstruatie na een miskraam?
Ik heb helemaal geen klachten gehad zoals ik normaal heb tijdens een menstruatie wel beginnen sinds een 4 dagen mijn tepels weer gevoelig te worden.
Pls help mij uit deze onzekerheid