Streepjesloos - als het niet wil lukken

Mijn vrienden zeggen dat ik niet zwanger word omdat ik er teveel mee bezig ben. Klopt dat?
Klinkklare onzin natuurlijk. Als dat zou kloppen, dan zou er bijna nooit meer iemand gepland zwanger worden en al zeker niet meer via bijvoorbeeld IVF. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om opeens zo'n knop in jezelf om te zetten en niet meer te denken aan die hele grote levensomvattende wens. Er zijn vrouwen die gewoon de pil door de w.c. kunnen spoelen en er verder niet meer over nadenken tot ze zwanger zijn, maar dat jij hier zit te lezen bewijst dat jij waarschijnlijk niet één van hen bent. Besluiten om te gaan voor een zwangerschap is een hele grote beslissing, eentje die je hele leven zal veranderen. Het is niet gek dat je daar zeker in het begin ontzettend mee bezig bent en liever vandaag dan morgen zwanger bent. Voel je daar dus niet schuldig over en trek je niets aan van mensen die zeggen dat je daarmee je kansen verkleint.

- dit onderdeel van de site is nog onder constructie. Bij voldoende interesse komt er ook nog een uitgebreid onderdeel over moeilijk zwanger worden, de onderzoeken, de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

please wat meer info.. ik zit er om te springen. iedereen word zwanger behalve "wij"..

Anoniem zei

ja, ik wil ook graag weten of er boeken over het onderwerp zijn, of er hier over lezen

Anoniem zei

Dat komt bekent voo ja, je bent er te veel mee bezig, dus je lichaam houdt je voor de gek!
Blijkbaar kun jejezelf dus vanalles laten voelen???
Als je leest over verschijnselen van zwangerschap dan voel je die dus, maar ook als je leest over miskramen. Ook als je leest over bloedverlies voor je nod, wat ik nu heb, houd je jezelf dus voor de gek!
Sorry maar dat kun je niet faken!
Bedankt! Fijn om te lezen dat dit grote onzin is!

Anoniem zei

hallo ik ben ellie
en ik ben nu 32jaar
ik wil weten waarom ik niet zwanger kunt raken .ik en me vriend proberen het al een tijdtje maar het lukt ons niet ik krijg me maandelijk ziekte onregelmatig en ben ook nog steets
maar tot nu toe nog niets wie kun me hier mee helpen of een tips kunt geefen??

Anoniem zei

Wat een goed onderwerp :)
Mijn gyneacoloog vertelde me:
Denk je nu echt dat de zaadjes de andere kant op zwemmen als je er veel aan denkt?
Het is dus inderdaad klink klare onzin!
Wij zijn zelf nu 18 maanden bezig zwanger te worden... zonder resultaat... en dat komt echt niet omdat we er veel aan denken inderdaad :P

Anoniem zei

graag meer info. Ikzelf mis duidelijke info over herstel na miskraam (helaas mij overkomen) en curettage, effect op hormonen, wat als je lichaam ontregelt blijft na mk, mijn eerste ronde na mk was perfect 28d, nu LH piek op dag 13, dus mijn cuclus lijkt heel regelmatig. Echo wees uit dat binnenin echter alles nog een rommeltje is. WAT DAN?

Anoniem zei

Graag meer info, ook WIJ zijn bezig voor een kleintje. Vorig jaar rond deze tijd 8 weken zwanger geweest wat een gevoel!!! Extra deugedelijke info is altijd welkom!

Rosa zei

Het heeft even geduurd maar ik leg nu de laatste hand aan een uitgebreide website waar ook veel informatie komt over miskramen en wat te doen als het maar niet wil lukken. Hopelijk volgende week online!

Anoniem zei

Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to
mention that I have truly loved browsing your weblog posts.
After all I'll be subscribing for your feed and I hope you write again very soon!
My web page :: Discount Codes

Jessy De Peuter zei

Ik ben samen met mijn vriend al 3/4 maanden aan het proberen en het wilt niet lukken. ik neem foliumzuur en we willen het zo graag ! gaan ook samen wonen nu enzo en we zien onze toekomst echt voor ons, we willen voor altijd samen blijven maar ons kindje wilt niet komen.. :( slape loze nachten gaan er veel voorbij !! :'-(

Jessy De Peuter zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.