Poppenhuis of voetbalschoenen - beïnvloeding van het geslacht

Is er een manier om het geslacht van mijn toekomstige kindje te beïnvloeden?
Het geslacht van je kindje wordt direct bij de bevruchting bepaald, en wel door de spermacel. Die levert namelijk een mannelijk of een vrouwelijk chromosoom. Als vrouw heb je daar dus geen enkele invloed op, ook niet door bepaalde dingen wel of niet te eten. Er zijn ontzettend veel theorieën en vooral bakerpraatjes over hoe je het geslacht beïnvloed (bijvoorbeeld door wie er bovenop zit tijdens het vrijen), maar dat is allemaal onzin.

Dus ik kan er helemaal geen invloed op uitoefenen?
De enige theorie die een wetenschappelijke basis lijkt te hebben (ook al is het nog niet onomstotelijk bewezen) is de theorie over de snelheid en kracht van het sperma. De theorie zegt dat "vrouwelijke" zaadcellen iets trager bewegen, maar wel sterker zijn en langer kunnen overleven. De "mannelijke" zaadcellen zijn sneller, maar sterven sneller. Om dus een meisje te verwekken zou je lang (48 uur, dus zodra de ovulatietest positief is) voor de eisprong moeten vrijen. De meeste "mannelijke" cellen zijn dan gestorven tegen de tijd dat het eitje springt dus is de kans groter dat het bevrucht raakt door een "vrouwelijke" zaadcel. Als je een jongetje wilt vrij je kort voor, tijdens of binnen een paar uur ná de eisprong. De "mannelijke" zaadcellen zijn sneller in de eileider, en hebben dus een grotere kans de eicel te bevruchten.

Ja leuk die theorie, maar wat moet ik nou doen als ik een jongetje wil?
Zo kort mogelijk vóór je eisprong vrijen, of vlak erna

En voor een meisje?
Een dag of twee vóór je eisprong vrijen.

Hoe betrouwbaar is die methode?
De methode geeft zeker geen 100% zekerheid, maar volgens bepaalde klinieken vergroot het wel je kansen behoorlijk om het geslacht van je keuze te verwekken. Als je echt een voorkeur hebt, is het de moeite waard om het te proberen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Having read this I thought it was rather informative.
I appreciate you finding the time and energy to put this short article together.
I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting.
But so what, it was still worth it!

Here is my weblog rent houses