Hoera, misselijk! - vroege zwangerschapssymptomen

Ik moet pas over een week ongesteld worden, maar ik ben misselijk en heb pijnlijke borsten ben ik nu zwanger?
Daar is helaas niets over te zeggen. Het is waar dat dat allemaal symptomen van een vroege zwangerschap zijn, maar helaas ook van heleboel andere dingen. Het hormoon dat zorgt voor zwangerschapssymptomen (HGC) leidt namelijk precies tot dezelfde symptomen als het hormoon dat iedere vrouw in de tweede helft van haar cylcus in het bloed heeft zitten (progesteron). Bedenk ook dat door het stoppen met de pil of het verwijderen van je spiraaltje je lijf anders reageert en de dingen anders voelen. En dat je nu veel meer gefocused bent op alle symptomen die op een zwangerschap zouden kunnen duiden. Er zit niets anders op dan af te wachten tot het tijd is om een zwangerschapstest te doen.

Hoe kan ik dan voelen of ik zwanger ben?
Dat kun je eigenlijk niet. Er zijn vrouwen die het direct na de bevruchting zeker wisten, er zijn andere vrouwen die er juist van overtuigd waren dat het deze keer niet gelukt was en toch twee weken later een positieve test in hun handen hielden. Elke vrouw is anders en reageert anders op de verschillende hormonen. Wachten, hoe moeilijk dat ook is.

Maar mijn dokter weet het toch wel?
Nee, zelfs je dokter kan er niets over zeggen. Een zwangerschapstest is het enige dat duidelijkheid geeft en de testen van de dokter zijn niet beter dan de testen die je bij de drogist kunt kopen.

De gynaecoloog dan?
Zelfs de gynaecoloog heeft geen kristallen bol waarin hij kan voorspellen of je zwanger bent of niet. In theorie zou je met een bloedtest een paar dagen eerder al een zwangerschap kunnen aantonen, maar dat wordt bijna nooit gedaan. De reden daarvoor is dat er vooral vóór de verwachte menstruatiedatum nog ontzettend veel mis kan gaan met het bevruchte eitje. Een positieve test voor die tijd zegt dus niet zo heel veel. Op een echoscopie kun je in dit stadium trouwens ook niet zien of je zwanger bent. Geduld, geduld.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

uw dokter kan het wel weten aan de hand van een bloedtest

Anoniem zei

Ik heb een test gedaan en ja hoor twee streepjes. Ik voel helemaal niks en ben ongesteld geworden?????

Anoniem zei

Ik ben eind maart van dit jaar gestopt met de pil na 4 jaar gebruik, omdat we dolgraag nog een kindje willen.De derde maand was ik misselijk na 5de dag ovulatie maar verder geen klachten en was 2 weken overtijd. Nu de 4de maand was ik weer 5 dagen na ovulatie misselijk en werd op de 22ste dag ongesteld.Normaal is mijn periode 28 dagen.Kan dit een innestelingsbloeding zijn? Het is bruinig, niet echt rood.Wat kan de reden zijn dat ik die 5de dag na de ovulatie misselijk wordt ( de gehele dag)?Kan het zijn dat je na 4 jaar pilgebruik de ene maand wel een ovulatie hebt en de andere maand niet? İk ben altijd erg regelmatig geweest en heb nu het idee dat ik mijn eigen lichaam niet meer ken!

Daisy zei

hallo , mijn naam is daisy en heb een vraag.

wij zijn nu 7 maand aan het proberen voor een eerste kindje , maar het laat wat op zich wachten..
maar mijn vraag is nu , ben gestopt met de pil 7 maand gelede , en nu begin ik harder te bloeden bij mijn menstruatie.. zou DAT de uitwerking van de pil kunnen zijn ??
ik hoop dat iemand mij kan helpen
groetjes daisy